Fitness cvičení + zdravá strava nejen k fitness

08.11.2015 18:58

Cvičit jsem začala v roce 2011. Cca dva roky s trenérem, nyní už cvičím sama, ale flákám to teď trochu:-) Kdybych vydržela nasazené tempo s trenérem, tak už je ze mě možná fitness model:-):-) Ale i tak se snažím, každý týden se hýbat. Pokud s cvičením váháte, tak neváhejte, začít se dá kdykoliv, já začala také po třicítce a jde to:-)

Co se týká stravy, tak se snažím průběhem let jídelníček vylepšovat tak, aby to bylo co nejvíce vhodné ke cvičení a k celkovému zdraví, ale nejsem v tom nějak extra ortodoxní.

Pokud někdo máte tip na nějakou originální dobrotu z okruhu "zdavého" životního stylu, tak mi napište a já váš recept zveřejním.

Jinak ze suplementů užívám proteinové izoláty - aktuálně Hydro Isolate 90 od fy. Extrifit - je to unikátní předtrávený 90% proteinový izolát bez cukru a bez tuku. Izoláty jsou nejkoncentrovanějším a rychle se vstřebávají, byť hydrolyzáty jsou úplně nejrychlejší, ale jsou oproti izolátům dražší a nemají úplně dobrou chuť. Izoláty jsou hodně koncentrované - tedy mají vysoký podíl bílkovin, koncentrace se pohybuje cca v rozmezí 85 - 95 %. Mají minimum tuku a laktózy a jsou velmi vhodné při redukčních dietách - dají se pít jak před či po cvičení, tak i jen tak v průběhu dne jako dobrá svačinka.

Z bécéáček užívám Amix BCCA Instantized Powder 2:1:1 od fy. Amix -  je to dobře rozpustná forma aminokyselin s vynikajícím poměrem L-Leucin, L-Isoleucin a L-Valin 2:1:1 a je fakt dobrá na chuť. Esenciální aminokyseliny patří mezi základní složky bílkovin (proteinů), které podporují tvorbu a udržování svalů a tělo si je samo "nevyrobí".

Taky doporučuji Šmakouna - je to dobrý např. i na přípravu cukroví a nepřiberete z něj:-) více info naleznete zde - ŠMAKOUN

Teď se chystám koupit Amix Oat Mash - píšou, že je to vynikající rozpustná extrudovaná ovesná mouka speciálně navržena pro rychlou přípravu kaše nebo ovesného nápoje. Tento skvěle chutnající produkt je ideálním zdrojem přírodní ovesné vlákniny - tak uvidíme:-) Akorát mi vadí, že v ní je Acesulfam K - viz Éčka v potravinách (zajímavá stránka) - kde má skóre škodlivosti 4, ale to by pak člověk nemohl fakt vybrat skoro nic, tahle látka se vykytuje často, tak kašičku zkusím a uvidím:-)